Politikker i Børnehuset Pilehytten

Læs om solpolitik, cykelsikkerhed, baderegler og doktorlege...

SOLPOLITIK

Vi forsøger at give børnene mest mulig skygge ml. kl.12 – 15, men vi ved også at børnene meget gerne vil lege og drøne rundt på legepladsen.

Vi vil derfor henstille til at alle børn har T-shirt og solhat når de er på legepladsen,  
så risikoen for solskoldning m.m. minimeres.

Husk navn i det hele.

Børnene vil få at vide at de skal have T-shirt og solhat på, og vil kun få lov at tage det kortvarigt af, når vi f.eks. har vandkamp.

Herunder kan I læse om de anbefalinger Kræftens Bekæmpelse har omkring tøj og solhatte:

Det bedste man kan gøre, er at søge skygge. Har man ikke mulighed for det, eller vil man gerne være i solen, skal man bruge tøj, der dækker til knæ og albuer, solhat og solcreme.

Brug hat med bred skygge
Hvis du er ude mellem 12 og 15, anbefaler Solkampagnen siesta, solhat og solcreme i nævnte rækkefølge. Har du ikke mulighed for at være i skyggen, brug da en bredskygget hat, der dækker hoved, ører og skygger for ansigt, nakke og hals. 

Vi anbefaler ikke kasketter, da de ikke beskytter ører, nakke og hals tilstrækkeligt. 

Tøj er god beskyttelse
Det er en rigtig god ide at bruge tøj som beskyttelse i solen. Løstsiddende og tætvævet tøj af bomuld beskytter bedst. Brug en langærmet T-shirt eller en T-shirt, der dækker ned til albuen og bukser, der når under knæet.                                          En almindelig bomulds T-shirt giver typisk en beskyttelse på faktor 5-11.

Solcreme:

Børnene skal være smurt ind i solcreme hjemmefra, når de kommer i børnehuset. I børnehuset bliver de smurt igen til middag med faktor 30. Vi har solcreme, så det behøver børnene ikke have med, kun hvis de skal bruge en speciel solcreme.

 

CYKLER OG CYKELHJELME

Cykler og lignende kan medbringes efter aftale med personalet. Hvis barnet skal køre på cykel skal det medbringe egen cykelhjelm.

Vi har i børnehaven megen glæde af vores køreveje og de bliver brugt flittigt.

Alle der kører på cykler, løbecykler og lign. skal selvfølgelig have cykelhjelm på. Børnehaven har ikke cykelhjelme, pga. flg.:

  • Der er ikke meget sikkerhed i hjelme der ikke er specielt tilpasset det enkelte hoved, så derfor er det ikke godt når flere bruger samme hjelm på skift
  • Der er mange udfordringer omkring lus og vi gør meget for at bekæmpe dem. Når cykelhjelme skifter hoved ofte, kan lusene også følge med !!!

Vi har ikke mulighed for at indkøbe cykelhjelme til alle børn, så derfor vil vi bede alle forældre om at medbringe en cykelhjelm som jeres barn kan bruge i børnehaven. Hjelmen skal I indstille hjemmefra så den passer helt perfekt til jeres barn. Husk også tydeligt navn i / udenpå hjelmen.

Vi håber dette kan øge sikkerheden for børnene yderligere, og at det som sidegevinst kan mindske mængden af ” luse bevægelser ”.
Vi vil bede Jer have cykelhjelmene på plads, og kun børn der har egen cykelhjelm på, får lov at cykle m.m. i børnehaven.

Vi forventer selvfølgelig at de cykler m.m. der medbringes i børnehaven er i sikkerhedsmæssig god stand. Hvis ikke, må de ikke bruges af barnet eller andre.

 

POLITIK VEDR. BADEREGLER OG DOKTORLEGE

Om sommeren når børnene gerne vil bade/lege med vand, har vi den politik at alle børn skal have badetøj/underbukser på. Der må ikke tages billeder af nøgne børn, men der må gerne tages billeder af børn der bader/leger med vand, når de har badetøj/underbukser på.

Vi er af den opfattelse, at børn har lov til at finde ud af, at der er forskel på drenge og piger. Børnene må gerne lege doktorlege med underbukser på, kysse hinanden og lege kærester.

Børnene har ikke lov til at overskride andre børns grænser, ”pille” ved hinanden, gå nøgne rundt i huset eller på legepladsen.

De voksne er meget opmærksomme på, at det enkelte barns grænser ikke overskrides, og at vi støtter børnene i at sige fra og beskytte deres egen krop.