Hverdagen

Læs om hverdagen i Børnehsuet Troldemosen

 
Information om aflevering og afhentning i Troldemosen

Ind- og ud krydsning sker på Ipads på gruppen eller i garderoben.

Det er vigtigt, at I altid kommer ind og siger godmorgen, når I afleverer barnet, samt sige farvel, når I henter barnet.

Når børnene bliver hentet, er det vigtigt, at de er med til at rydde de ting op, som de leger med, inden de går hjem – både ude og inde – så det ikke er de sidste børn, der skal rydde op hver dag.

Desuden er det vigtigt, at I som forældre hjælper jeres barn med at holde orden i barnets garderobe. Alt fodtøj skal være sat op, når I går hjem, for at rengøringen kan komme til.

Information om ferie og sygdom.

Ved sygdom bedes I give besked til børnehuset. En hovedregel er, at syge børn ikke må komme i institutionen, og et barn med en smitsom sygdom først må komme igen, når det ikke længere smitter.

Barnet må komme igen når det er feberfrit og almentilstanden er upåvirket. Barnet skal kunne deltage i de aktiviteter det plejer, uden at kræve særlig omsorg og pasning.

Ved meget smitsomme sygdomme som f.eks. diarre og opkast, har vi meget klare linjer for, at vi ikke modtager børn, der inden for de sidste 24 timer har haft diarre eller opkast. Vi opfordrer til, at børnene i hvert fald har en dag hjemme, hvor det er helt frisk, inden de kommer i vuggestue eller børnehave igen. Det samme gør sig gældende ved feber.

Information om mad og madpakker i institutionen.

Der spises morgenmad fra kl. 06.00-07.30. Vi byder på: havregrød, havregryn, cornflakes og brød, med smør, syltetøj og ost. Der tilbydes mælk og vand at drikke. Ønskes andet skal barnet spise hjemmefra.

Vi spiser formiddagsmad, som er et mellemmåltid, ca. kl. 09.00, hvor børnene bliver tilbudt brød og frugt/grønt. Der tilbydes vand til.

Vi spiser frokost ca. kl. 11.00. Der er som regel tre dage, hvor der serveres rugbrød, og to dage, hvor der bliver serveret varm mad. Der tilbydes mælk og vand til.

Vi spiser eftermiddagsmad, som er et mellemmåltid, ca. kl. 14.00.

Der serveres sene madder ca. kl. 16.00.

Information om sovemuligheder i Troldemosen

Alle børn som har behov for at sove i løbet af dagen, har mulighed for det.
Børn i 0-2 års alderen sover ude i barnevogne eller krybber.
Børnenes sovetider i vuggestuen bliver noteret i aula (komme/gå), så I altid har mulighed for, via appen at følge barnets søvnrytme.
Børn over to år sover indendørs - her noterer vi ikke sovetid.

Information om dagens rytme i Troldemosen

I Troldemosen arbejder vi primært ud fra et todelt princip, at opdele dagen i processer der er centreret omkring børnenes læring og de daglige og genkendelige rutiner. Vi har dagligt plads til både tilrettelagt læringsaktiviteter og leg efter eget valg.

På aula kan du altid følge med i, hvad vi har på programmet den pågældende dag - i løbet af ugen kan I via aula følge dagens aktiviteter gennem tekst og billeder.

 

Information om skiftetøj i Troldemosen

I barnets garderobe er der plads til at have skiftetøj liggende. Det er en god ide at gennemgå skiftetøjet med mellemrum for at sikre, det passer til årstiden og passer i størrelsen. Det er vigtigt at have navn i alt tøj og sko.
Vi er ude i alt slags vejr, derfor forventer vi at barnet har overtøj og fodtøj der passer til årstiden.

Det er en god idé at hjælpe dit barn med oprydning på garderobepladsen, fx hver fredag.

Information om blebørn i Troldemosen

I Holbæk kommune medbringer forældrene selv de bleer barnet skal bruge i dagtilbuddet.

Det er en god ide at snakke med personalet om ca. antal bleer, som skal bruges.

Information om medbragt legetøj i Troldemosen

Vi annoncerer på aula de dage hvor der er legetøjsdag. Børnehuset frasiger sig ansvaret for det medbragte legetøj, det er en god ide at have navn i legetøjet, det gør det lettere at finde rette ejermand.

Information om indkøring i Troldemosen

Læs herunder hvordan vi sammen med jer, tilrettelægger indkøring for jeres barn i børnehuset.

Den bedste start i børnehuset sker ved at:

  • I er her sammen med barnet den første dag, i få timer.
  • Dagene i starten bliver korte og trappes langsomt op.
  • I har god tid den første uge og har mulighed for at være sammen med jeres barn i børnehuset, og/eller kunne hente barnet hurtigt hvis det bliver nødvendigt, de første dage barnet er her alene.
  • Vi sammen følger barnets parathed til mere alene-tid så det ikke overvældes af forandring
  • Vi tager ansvar for en god kommunikation mellem hjem og børnehuset