Henriette Andersen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Jeg finder det vigtigt at børnene er trygge, - trygge og glade børn udvikler sig bedst. Jeg praktiserer nærvær og omsorg, knus og kram. Jeg arbejder i børnehøjde og ser behovet hos det enkelte barn.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Henriette Andersen og er født 1970. Jeg er oprindeligt uddannet maskinarbejder, men har siden 2002 været dagplejer. Jeg er en rolig og glad person, som er nem at omgås. Jeg er gift med Kim og sammen har vi 3 børn fra 1999, 2004 og 2008, 2 piger og en dreng. Vi bor i et stort hus, centralt i Mørkøv, og har en dejlig stor lukket have, som børnene kan lege i. Der er legehus, sandkasse – rutsjebane og en flisegang hvor børnene kan cykle og køre på scootere.

Jeg har en glad, rolig, dejlig hund - en labrador - som er meget glad for børn. Han er selvfølgelig lukket væk fra børnene, når de er her. Jeg har også en gammel kat, som sjældent er hjemme. I min fritid kører jeg på motorcykel, går ture og hygger med min familie.

Jeg er uddannet idrætsdagplejer, med en masse fokus på krop og bevægelse. Jeg har flere forskellige kurser, bl.a. førstehjælp, for tidligt fødte og IDCP, som er et program med fokus på at optimere udsatte børns udviklingsbetingelser.

I mit dagplejehjem, deltager børnene i hverdagens almindelige sysler, bl.a. borddækning, tømme opvaskemaskine og andet, for at hjælpe børnene med at blive selvhjulpne.

Jeg vægter det gode samarbejde med jer forældre højt. Jeg er god til at lytte og kommer gerne med et råd, hvis jeg kan hjælpe med noget. Jeg arbejder også med ICDP og læreplanstemaer, og så lægger jeg vægt på at børnene bliver selvhjulpne til de skal videre i børnehave.

 

Det særlige ved mit dagplejehjem


Hos mig får børnene lov til at være 100% børn, ingen stress og jag - her er ro og tid til børnene. Spisetider og sovetider kan godt svinge afhængigt af børnegruppen, da vi giver os tid til de forskellige aktiviteter, og skal ikke ”nå noget”.

I min have har jeg et træ, hvor man er velkommen til at donere barnets sutter, når det er tid til at vinke farvel til et kært eje.

Ud over min store barnevogn, har jeg en cykel med plads til 4 børn, med seler og cykelhjelme, så vi har muligheden for at komme lidt længere omkring. Det kan være en tur ud i det blå, en tur i skoven eller hvor vi nu har lyst til at køre hen.

 

Børnenes hverdag


Børnene tilbydes morgenmad, hvis de ikke har spist hjemmefra. Der serveres morgenmad frem til kl. 07.30 i form af grød eller brød. Herefter hygger vi til alle børn er mødt ind, det kan være musik/sang/læsning og nogle børn har måske brug for en morgenlur.

Kl. ca. 09.00 spiser vi formiddagsmad og tager hul på dagens aktiviteter. Det kan være krea – en tur ud i det blå på cyklen, besøge en kollega og mange andre ting.

Kl. ca. 11.00 spiser vi frokost og derefter sover børnene til middag i barnevognen. Jeg går ikke ind for at vække børnene, da de skal bearbejde en masse, de har oplevet i løbet af dagen. Når børnene vågner, får de eftermiddagsmad og så er der fri leg indtil de bliver hentet.

Vi leger både inde og ude. En gang om ugen går vi i heldagslegestue og en gang om måneden går vi i gymnastiksalen og bruger en masse energi, sammen med de andre dagplejere. Vi går også på besøg hos de andre dagplejere, så børnene får besøgt deres gæstehjem og på den måde opbygger relationer og tryghed ved gæstepleje.

Her bor jeg

Henriette Andersen
Kildevangen 51
4440 Mørkøv
Tlf.: 40 98 70 55

Senest opdateret 07-11-2023