Spring til indhold

Gurli Bang Jensen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Vi begiver os ud i verden på min ladcykel og kigger og snakker om de ting vi møder på vores vej - lige fra bondegårdsdyr til agern og kastanjer vi finder i skoven. Måske vi oplever en sjælden fugl undervejs.
01.01.0001

Mit dagplejehjem

Jeg hedder Gurli Bang Jensen og er en årgang 1958. Jeg er gift med Poul og sammen har vi to piger og tre børnebørn. Jeg startede som dagplejer i 1986 og efter 16 år som dagplejer, begyndte Poul også som dagplejer og sammen drev vi en stordagpleje i 12 år. Herefter gik Poul på efterløn, og jeg er nu mig selv igen. I vores fritid, bruger vi tiden på vores båd, motorcykel og veteranbil.

Jeg har deltaget i alle fælles kurser der er mig tilbudt og jeg har endvidere gennemgået et kursus for "for tidligt fødte børn". Jeg har førstehjælpskursus og er udannet idrætsdagplejer. 

Det særlige ved mit dagplejehjem

I mit dagplejehjem finder jeg det vigtig at børn og forældre føler sig trygge. Det er vigtigt for mig, at arbejde med anerkendelse af børnene, og gøre dem selvsikre og selvhjulpne i hverdagen. Jeg lægger meget vægt på at vi kommer ud hver dag og oplever verden under åben himmel.

Børnenes hverdag

Morgenen starter stille og roligt ved, at der bliver serveret morgenmad for de børn der ikke har spist hjemmefra. Børnene bliver tilbudt enten havregrød, havregryn eller Pouls nybagte brød med smør, ost eller leverpostej – ” hvis det er det der kan rede dagen” - og selvfølgelig en kop mælk eller vand.

Herefter er det tid til en formiddagslur, og de børn der har brug for en lur, bliver puttet i barnevognen. De andre børn begynder at lege. 

Kl. 09.00 serverer jeg formiddagsmad bestående af brød og frugt. Derefter går vi i gang med dagens aktiviteter. Vi arbejder bl.a. med temaer og har vi gang i et tema, fortsætter vi med det. Vi synger sange med fagter og figurer, så børnene på den måde lærer hvad vi synger om.

Kl. 11.00 spiser vi frokost, der består af årstidens grønt med forskelligt pålæg. Der kan også være en rest varm mad, som vi hygger os med, serveret med et glas vand eller mælk. Børnene hjælper til med at dække bord, og de har hver deres farve på kop og tallerken.


Vi bruger tegn til tale - især ved frokost bordet, som f.eks. ”bed om mad”, ”bed om noget at drikke”, ”tak for mad”.

Når kl. er 12.00 er børnene puttet i barnevognen, med undtagelse af de børn der har fået en sen morgen – eller formiddagslur.

Fysiske rammer

Vi bor i Mørkøv på en villavej i et parcelhus med kælder. Jeg har indrettet to værelser til dagplejebørnene, men vi leger over hele huset. Endvidere har jeg indrettet et stort motorikrum i min kælder, med gynge, kuglerum, hoppemadras og store puder. Min have er også indrettet til børnene, med en kæmpe sandkasse hvor i der er gynge og en stor rutsjebane og et hyggeligt æbletræ der må klatres i. På græsset har jeg et legehus, en mindre rutsjebane og en hængekøje man kan slænge sig i og tage et lille pusterum på en lun sommerdag. Det er også om sommeren at jeg sætter en lille hoppeborg op til stor fornøjelse for børnene. Der er fliser i gården, og her cykler vi. Jeg har endvidere en ladcykel der er godkendt til fire børn. Den hopper vi ombord på, og cykler på ture i omegnen og kigger på bondegårdsdyr, tager en tur i skoven eller en tur til Jyderup, hvor vi handler i Rema.

Traditioner

Når barnet har fødselsdag, pynter vi op med flag og balloner. Jeg køber en lille gave, som vi pakker ud og så synger vi fødselsdagssang. Ofte har barnet lidt lækkerier med hjemmefra, som vi spiser om formiddagen. 
I december holder vi juletræsfest, hvor hvert barn medbringer en pakke til 20 kr. Herefter holder vi julefrokost med julemad og julehygge.
Til fastelavn slår vi katten af tønden og børnene kommer udklædte.
Når tiden nærmer sig børnehavestart, holder vi afskedsfest for børnene. Vi laver pandekager i stor stil og inviterer hele forældregruppen med.



Feedback

Sidst opdateret

22.03.2024

Ansvarlig redaktør

Hanne Birgitte Hellisen