Hverdagen

Galaxen er et stort univers, men med en masse små fællesskaber, nøjagtig som vores egen Galaxe og jordklode. Velkommen til en spændende hverdag i børnehøjde, med plads til både leg og læring, i vores nye fantastiske rammer.

Herunder kan du blive klogere på dit barns hverdag og muligheder i Galaxen.

Galaxen er et stort integreret børnehus. Det har derfor været vigtigt for os, i byggeprocessen af vores nye hus og strukturen for dagen, at vi ud fra de ressourcer vi har, kan skabe den bedste aflevering og afhentning af dit barn. Selvom vi prioriterer at have flest voksne på arbejde, i det tidsrum hvor der også er flest børn, har hvert barn også en mulighed for, at gå ind af deres egen indgang og garderobe, ved både aflevering og afhentning. Herfra går børnene ind i deres grupperum og videre ud i fællesrummene. Dette er skabt, for at tilgodese børnenes behov bedst muligt – både de børn der har behov for små rammer, og de børn der gerne vil mødes af et større aftal mennesker. Vi åbner for universets leg og læring hver dag kl. 6.15 i vuggestuens fællesrum. Her tilbydes børnene morgenmad, som de sidder og hygger sig med fred og ro. Kl. 6.30 åbner børnehaven sit fællesrum, så de børn der har brug for at lege, kan komme i gang.

 

 

Har dit barn ferie, holder en fridag eller er syg, så skal du via Aula melde dit barn fraværende. På denne måde kan vi bedst muligt planlægge dagens aktiviteter og personales tilstedeværelse.
Vi har madordning i børnehuset, hvilket betyder, at vi hver dag får god hjemmelavet mad serveret - både det kolde og det varme. Vores kok Tabita laver mad til os, og det nyder vi godt af, da duftene fra køkkenet spreder sig og gør godt i vores maver. Husk hver dag at medbringe barnets egen drikkedunk,som I skal huske at tage med hjem hver dag til rengøring, og medbringe igen næste dag. Husk navn på drikkedunken, så vi kan hjælpe dit barn med at tage den rigtige.
De mindste børn har behov for en lur i løbet af dagen. Børnene under 2 år sover i vores krybberum i deres egen krybbe. Børnene over 2 år, sover som udgangspunkt i vores soverum, i nogle lækre køjesenge. Hvis dit barn på 2 år har behov for at sove i krybbe, laver en speciel aftale med jer forældre.
I Galaxen er vi meget optaget af, at dele dagen op i tre forskellige processer omkring barnets læring. Vi vil gennem dagen skifte mellem voksenstyrede læringsaktiviteter og forløb, både gennem daglige hverdagsrutiner og aktiviteter med et læringsfokus. Hertil vil der være perioder hvor vi støtter op omkring børnenes lege og initiativer og guider dem ved at gå ved siden af, som et støttehjul, og til sidst vil der være stunder hvor vi understøtter børnenes frie lege ved at være bag dem og støtter op omkring deres lege og sociale samspil, og observerer den læring vi fylder på, som kommer til udtryk gennem den frie leg.
Det er en forældreopgave at sørge for, at barnet har de nødvendige remedier til at komme godt igennem en dag fyldt med oplevelser. Skiftetøj er vigtigt - det bruges når barnet eksperimenterer med læring og enten bliver våd eller ved et uheld får tisset i bukserne. Det er ikke med vilje barnet har disse uheld, men fordi det er ved at lære, og den læring skal vi støtte op.
Barnet skal selv medbringe sine egne bleer, og vi er så venlige, at vi skriver en seddel når der er ved at være tomt i bleposen.
Vi holder meget af fødselsdage, og fejrer dit barn på bedste vis. Barnet er i centrum og vi synger fødselsdagssang og hygger os. Fødselsdagsbarnet har ofte ”noget lækkert” med hjemmefra og sætter en stor ære i at få lov at dele ud til alle vennerne. Vi har en kostpolitik lavet af bestyrelsen, der bl.a. indikerer, at barnet kun må medbringe én usund ting.
Engang i mellem holder vi en lille legetøjsdag, hvor børnene kan medbringe deres yndlingslegetøj eller klæd-ud-tøj hjemmefra. Udover denne dag, henstiller vi til at barnets legetøj bliver hjemme – vi har nemlig rigeligt af legetøj i Galaxen. Dog er det vigtigt for det nye barn, at have noget tryghed med hjemmefra, medbringes det naturligvis med, så indkøringen bliver så god og tryg som muligt.
Vores hus er fantastisk og vores legeplads lige så. Her er dejlig meget plads til aktivitet og udfoldelse ude som inde – og i mindre og større læringsrum. Vores store legeplads er delt i to universer. En småbørnslegeplads, der passer til aldersgruppen 0-2 år og en legeplads der passer for de lidt større børn, i aldersgruppen 3-6 år. Det betyder ikke, at børnene ikke må udfordre sig selv på hele legepladssen, men at vi har lavet to legemiljøer der passer til netop den alder barnet er i. Galaxen består af tre vuggestuegrupper, en legestue til dagplejen og fem børnehavegrupper i alderen 3-6 år. Det er vigtigt for os, til trods for at Galaxen rummer 150 børn, at alle børn tilhører en lille overskuelig gruppe. Derfor har hver gruppe sin egen indgang til deres garderobe og grupperum. Både børnehaven og vuggestuen har deres eget fællesrum, som grupperne grænser op til. På den måde giver vi barnet deres frie valg til at vælge at være sammen med andre end dem fra deres egen gruppe, når barnet føler sig klar. Det betyder, at du som barn både kan opleve det tætte nære miljø og et større fællesskab, hvor der kan leges på kryds og tværs af grupper og aldre. Galaxen er et stort univers, men med en masse små fællesskaber, nøjagtig som vores egen galaxe og jordklode.
Vi arbejder ud fra gældende anvisninger om hygiejne, f.eks. brug af handsker og forklæder samt hyppig håndvask for både børn og voksne.
Det er vores indtryk, at børn er meget forskellige ved indkøring og derfor har I som forældre forskellige muligheder for at køre jeres barn trygt og godt ind i henholdsvis vuggestue og børnehave. Aftal derfor altid med personalet, hvordan I vil køre jeres barn ind i den første tid. Personalet vil også kunne rådgive jer om hvordan jeres barn reagerer på at blive afleveret i børnehuset. Går jeres barn i Galaxens vuggestue, vil vuggestuen også hjælpe med overgangen fra vuggestue til børnehave, ved at gå på besøg i børnehaven sammen med barnet og barnet kan senere selv besøge sin nye stue.
Senest opdateret 22-01-2021