Fysiske rammer i Pilehytten

Der foregår mange forskelligartede aktiviteter i vuggestue og børnehave.
Børnene er i opdelt i 4 grupper, Svalestuen (vuggestue), Mejsestuen (børnehave), Lærkestuen (børnehave) og Falkereden (førskolegruppen)

Stuer, grupper og aktiviteter i vuggestuen og børnehave  

Stuerne i børnehaven vil være delt på tværs af alder, men der vil også være grupper der vil have hvert deres særpræg som grundpille ud fra børnenes alder.

I grupper og stuer er børnehavens grundlæggende principper og værdier selvfølgelig indeholdt. Alle aktiviteterne tager udgangspunkt i / planlægges ud fra læringsmål og de pædagogiske læreplaner, og som certificeret bevægelsesinstitution er det et mål for os, at få mest mulig bevægelse lagt ind i aktiviteterne.

Nogle af aktiviteterne kan være:

Ture i rundt i omegnen – skoven – tegne / klippe klistre, spil, dans / teater, sang og musik, bagning, gymnastik & bevægelse, havebrug, udeliv, bål aktiviteter, årstidens traditioner og ikke mindst leg & bevægelse, inde og ude på vores dejlige legeplads. Vi benytter os også af den nærliggende sportshal og skolens motorikrum.

På nogle ture vil der laves andre grupper, i disse tilfælde vil grupperne kunne ses på tavlerne.

Hvis der ikke foreligger en aftale med forældrene, ser vi gerne at børnene er i børnehaven kl. 09.00, da vi normalt starter aktiviteterne på dette tidspunkt.

Efter frokost er der mulighed for en middagslur, mens de andre børn er på legepladsen. Giv os venligst besked om jeres barn skal sove til middag.

Det er et krav, at børnene har hjemmesko, regntøj, gummistøvler, skiftetøj med – afhængig af årstiden.

Husk navn i alt.

Garderoben er et kaotisk sted og det kan være svært at finde tingene en gang i mellem, hvilket selvfølgelig er irriterende for alle. Vi forsøger at holde nogenlunde orden, men synes også det er vigtigere at bruge tiden sammen med børnene fremfor i garderoben, så bær over med garderoben og lad det ikke ødelægge hele dagen.
Hver fredag skal i tømme garderoben, dels for at få ryddet op, og dels pga. rengøringen.