Ditte Egebro

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Vi leger og synger, klæder os ud og går i skoven og så hjælper vi til med at passe de to kaniner Esther og Ejner. I mit dagplejehjem er der tid til nærvær og omsorg og en god forældrekontakt.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Ditte og er født i 1985. Jeg er dagplejer i Jyderup, hvor jeg bor i en stor villa sammen med min mand Johnny. Vi har 2 børn – Sebastian fra 2007 og Anna fra 2009.

Jeg er uddannet social og sundhedshjælper og har altid arbejdet med mennesker.

Jeg er en glad og positiv pige. Jeg er meget engageret i de ting, jeg begiver mig ud i og er omsorgsfuld og nærværende. Jeg er meget deltagende i mine børns fritidsinteresser. Jeg ser mig selv, som en meget rummelig person med et stort overskud og energi. Jeg brænder for at arbejde med andre mennesker – især børn, da jeg synes, at det er meget givende.

Dit barn er i centrum hos mig.

Det særlige ved mit dagplejehjem


Jeg finder det vigtigt, at børnene føler sig trygge og at der er nærvær og omsorg. Det betyder meget for mig, at der er et godt samarbejde med forældrene til mine dagpleje børn. Derfor inviterer jeg bl.a. til forældrekaffe en gang om måneden, hvor forældre kan mødes med de andre forældre og jeg til en kop kaffe eller te.

Det er vigtigt for mig, at møde børnene, der hvor de er og give dem plads til være dem de er. Hverdagen hos mig er genkendelig, og børnene vil altid føle sig set, hørt og forstået, når de er i dagpleje.

Hos mig lærer børnene at blive selvhjulpne inden de skal i børnehave. Jeg arbejder på at, de lære selv at tage tøj af og på, holde orden, rydde op, dække bord mv. 

Børnenes hverdag


Når alle børn er kommet, starter vi dagen med lidt morgenmad og frugt.

Herefter starter dagens aktiviteter, som f.eks. leg i haven, gymnastik inde som ude, skovtur, gåtur, legepladsbesøg, sanglege, rim og remser, fodre ænder ved søen eller besøg hos de andre dagplejere. Sidst på formiddagen er det tid til frokost og herefter er det sovetid. Når alle børn er stået op igen, er det spisetid igen, og herefter leger vi og hygger os frem til dagen slutter.

Når mine egne børn kommer hjem fra skole, vil de gerne bruge tid sammen med mine dagplejebørn.
 

Fysiske rammer


Jeg bor i en stor villa på Emmabodavej i Jyderup, hvor dagplejen har sin helt egen afdeling. Det er nyindrettet, lyst og venligt. Jeg gør altid rent med neutral i mit hjem, så her er samtidig allergivenligt. Derudover er mit hjem et ikke-ryger hjem.

I haven er der legehus og andre udendørs legeaktiviteter. Vi har også 2 kaniner – Esther og Ejner – som børnene gerne må være med til at passe.

Jeg bor tæt på skoven, så der er rig mulighed for skovture. Jeg bor ligeledes meget tæt på Jyderup stadion, hvor vi kan benytte den store boldbane til leg osv.

Traditioner


Hos mig gør vi meget ud af højtiderne og andre mærkedage.

Fødselsdag: Fødselsdagsbarnet bliver fejret med flag og balloner. Vi synger fødselsdagssang og hygger os. Vi vil også meget gerne komme til fødselsdag i barnets hjem, hvis forældrene ønsker det.

Jul: Vi fejrer julen med sange, historier, nissedrillerier, klippe klistre og julebag. Nissen kommer også tit på besøg. Vi laver også julepynt og juledekorationer og så holder vi selvfølgelig også en lille juleafslutning, hvor forældre inviteres på æbleskiver og julehygge.

Fastelavn: Vi slår katten af tønden, laver fastelavnsris og klæder os ud.

Påske: Vi triller og maler æg og holder en stor æggejagt i haven. Vi klipper og klistrer også påsketing.

Forældrekaffe: Jeg holder forældrekaffe en gang om måneden, hvor forældre kan mødes med de andre forældre og jeg til en kop kaffe eller te.

Barnets sidste dag i dagplejen: Vi holder en hyggelig afslutning, og barnet får en bog med hjem med tegninger og billeder af tiden i dagplejen og sammen sender vi barnet godt afsted videre mod børnehavelivet der venter.
 
 

Senest opdateret 07-11-2023