Dorthe Larsen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Mange af vores aktiviteter og måltider foregår i det fri, da vi nyder udelivet - en hyggelig skovtur, hoppe i vandpytter, kaste med blade, bygge snemand hyggelige aktiviteter afhængig af årstiden.

Mit dagplejehjem 


Jeg hedder Dorthe Larsen, er gift med Jens og har 2 børn på 32 og 35 år samt 2 skønne børnebørn. Jeg har været dagplejer siden 1998 og blev uddannet idrætsdagplejer i 2012. Vi bor i et stort hus, centralt i Mørkøv. Jeg har et stort værelse indrettet til børnene, men hele huset bliver benyttet. Vi har en stor hyggelig lukket have med frugttræer og en stor flise-terrasse, der bliver flittigt brugt til diverse køretøjer, sandkasse, gynger, legehus m.m.

Jeg har deltaget i diverse kursus, arbejder med læreplanstemaer samt ICDP.

 

Det særlige ved mit dagplejehjem 


Jeg vægter højt at have et godt samarbejde med forældrene. Hverdagen foregår i trygge og kærlige rammer, hvor der er ro og plads til det enkelte barn. Give børnene en god ballast, så de bliver klædt på til næste store spring, børnehaven. Selvhjulpne børn er aktive børn – aktive børn er glade børn.

 

Husdyr 


Vi har en meget børnevenlig kat, der hedder Milo.

 

Børnenes hverdag 


Enkelte børn kommer til morgenmad.  Frem til alle børn er samlet, bliver der hygget med musik, puslespil, læseleg, modellervoks m.m. har aktiviteter med det enkelte barn.

Kl. ca. 09.00 spiser vi formiddagsmad, og så er vi klar til dagens udfordringer. Vi laver f.eks. aktiviteter som sanglege, rim og remser. Mange af vores aktiviteter og måltider foregår i det fri, da vi nyder udelivet. Vi laver gymnastik, øver fin – og grovmotorik, bruger også kroppen når vi går tur på det grønne område, hvor der er gode skrænter at løbe og rulle på,

En gang om ugen er vi i heldags legestue (dvs børnene afleveres og hentes der) sammen med de andre dagplejere i Mørkøv, så børnene lærer alle de andre børn at kende samt deres gæsteplejer.

Kl. ca. 11.00 spiser vi frokost og ved en 12-tiden er det tid til dejlig middagslur (jeg har barnevogn til rådighed).

Kl. ca. 14.30-15.00 spiser vi eftermiddagsmad.  Derefter er der "fri leg” indtil vi har fyraften.

På de lange mørke dage, går vi i det kreative hjørne, hvor vi maler og tegner eller klippe/klistrer. Planlægger vi en lidt længere tur, pakker vi vores ladcykel, og kører derudad.

 

Traditioner 


Ved diverse højtider samt fødselsdage, pynter vi op, finder sange-musik-bøger. Børnene lærer en kort relevant viden, om den enkelte højtid.

Vi holder fastelavnsfest, julefest samt julefrokost i legestuen.

Her bor jeg

Dorthe Larsen
Kildevangen 18
4440 Mørkøv
Telefon.: 20 63 65 70

Senest opdateret 07-11-2023