Heidi Johansen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Her udfordrer vi naturen, danser og synger, maler og tegner og tager på skovtur. Vi går tager på besøg i legestuen og lærer andre børn at kende - og danner også gode relationer til andre voksne. I mit dagplejehjem er der rart og trygt at være barn.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Heidi og er født i 1975. Jeg bor i Jyderup og har 2 børn, Keven og Janis. Vi har 2 katte som er meget sammen med børnene og vores hjem er et ikke-ryger hjem.

Jeg har været dagplejer siden 01/07-2006. Jeg ser mig selv som værende en livsglad, udadvendt, forstående og omsorgsfuld person. Jeg elsker mit arbejde som dagplejer, det falder mig naturligt at stræbe efter at udvikle og gøre det endnu bedre. Jeg elsker mit samarbejde med mine kollegaer og det vigtigste for mig som dagplejer er, at skabe trygge, hjemlige og hyggelige rammer for børnene. Det er vigtigt, at både forældrene og børnene føler sig velkomne her hos mig. Jeg tror på, at det er en væsentlig faktor, at både forældre og børn føler sig i trygge hænder, for på den måde, at få det bedste samarbejde med en åben og ærlig dialog.

Jeg har taget følgende kurser: Grundkursus for dagplejere, DGI, Førstehjælp og ICDP.
Derudover har jeg en del erfaring i at arbejde med for tidligt fødte børn.

Det særlige ved mit dagplejehjem

 

Mit dagplejehjem er en naturdagpleje og derfor er min første prioritet, at vi kommer uden for hver dag. Det er dog vigtigt for mig, at finde balancen mellem at være ude og inde og derfor også lytte på hvad børnene har lyst til.

Vi kigger på vejret og forholder os til, om det er i dag det er sjovt, at være ude i regnen eller i sneen - hoppe i vandpytter eller lave en snemand, eller om det i dag er sjovere at være indenfor i varmen, og i stedet se ud på regnen eller sneen.
 

Børnenes hverdag


En dag hos mig varierer meget i forhold til aktiviteter, men vi har altid faste spisetider og sovetider. Hvis børnene kommer inden kl. 07.30 kan de få morgenmad her hos mig, hvorefter de små kommer ud og sove til formiddag.

Ved en 9-tiden får børnene formiddagsmad, som består af frugt og brød. Mellem formiddagsmad og frokost laver vi forskellige aktiviteter: gå en tur i skoven, lege i haven, lege inde, gå en tur på legepladsen eller ned til gadekæret og fodre ænder. Vi bygger også huler, tegner og maler og synger og danser. Vi går i skoven minimum én gang om ugen - uanset vejret, da vi holder af, at bruge naturen.

Ved 11-tiden er vi blevet sultne, og spiser frokost, der består af rugbrødsmadder med varieret pålæg. Jeg prøver så vidt muligt at servere varieret kost, så børnene kan smage forskellig mad. Ved 12-tiden putter jeg børnene og de tager sig en god lur fra kl. ca. 12.00-14.00. Efter en dejlig middagslur spiser vi eftermiddagsmad - frugt, grønt og brød med ost eller andet tilbehør. Herefter står den igen på leg og samvær, ude eller inde.

Fysiske rammer


Jeg har et hyggeligt legeværelse og et stort køkken/alrum, hvor der er god plads til leg og motoriske aktiviteter. Derudover har jeg en have, med god plads og mulighed for at opleve naturen og udforske balancestubbene  mellem træerne.

Traditioner


En gang om ugen er vi i heldagslegestue, hvor vi tilbringer hyggelige timer sammen med to af mine kollegaer og deres dagplejebørn. Det er også i legestuen vi laver juledekorationer, holder fastelavn, halloween osv. Jeg holder meget af at være kreativ, og vi tegner, maler, klipper og klistrer – særligt omkring højtiderne. I legestuen planlægger vi også ugens udflugter, såsom skovture, tur til legepladsen og andet sjovt.
Når barnet har fødselsdag, fejrer vi den store dag, bager boller og hygger om fødselsdagsbarnet.

Senest opdateret 07-11-2023