Jette Mortensen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Jeg er naturdagplejer, Grøn Spire, og derfor foregår de fleste formiddagsaktiviteter udendørs. Vi leger i haven eller går på ture, og da jeg bor lige ved siden af skoven, er vi tit afsted her til. Det er god læring for alle aldre og den motoriske kunnen bliver udfordret maksimalt.

Mit dagplejehjem


Mit navn er Jette Schmidt Mortensen, jeg er årgang 1966. Jeg har tre børn Nicolai, (1991) der bor i Svinninge og nyligt har gjort mig til farmor. Caroline (1998) og Frederikke (2000) som begge bor hjemme lidt endnu.
Jeg er uddannet kontorassistent, men blev ansat som dagplejer i 1995, hvor jeg har været siden, kun afbrudt af et år, som pædagogmedhjælper i en vuggestue.

Jeg har deltaget i grundkursus for dagplejere, løfteteknik-kurser, kost og ernæring, børn og natur, kommunikationskurser, førstehjælp m.m.
Jeg er certificeret Grøn Spire gennem Friluftsrådet og certificeret DGI-dagplejer.
Jeg har gennemført uddannelsen i ICDP (international Child Development Programme) relations pædagogik.

Jeg bor på et lille landsted ved Jyderup Nord. Mit hus er stort og min grund er på ca. 6 tdr. land. Jorden er udlagt med græs, der bliver holdt nede af hestene, ligesom der bliver høstet hø på den.
Min have er indhegnet og rummer mange gode kroge, hvor der er plads til at man kan fordybe sig og få nogle gode lege i gang. Her er også rutchebane, klatretræ, gynge, legehus, sandkasse m.m.

I 2016 opførte Distrikt Skovvejen et shelter i min have. Her foregår meget leg i og omkring, ligesom vi benytter den til mange middagslure.

At sove sin middagslur, ude i naturen og ligge ved siden af sin bedste ven.
Børnene elsker det.


I og med shelteret er opført af distriktet med hjælp fra Friluftsrådet, er der også andre der benytter det til stor glæde. Vi har besøg af andre dagplejere og forventer også at vuggestuerne vil komme på besøg en gang i mellem. Haven er delt i to så vi kan trække os tilbage i ”den lille have”, når der er besøg udefra.

Jeg er selv meget glad for dyr og det smitter også af på min dagligdag. Jeg har pt. islandske heste, to hunde, to katte, to undulater og 13 høns. Vi fodrer alle dyrene og samler æg hos hønsene. Hestene og hønsene bor i laden, hvor der også er plads til at vi kan boltre os når vejret viser tænder.

Det særlige ved mit dagplejehjem


I mit dagplejehjem er det vigtigt at alle børn og forældre føler sig set, føler sig trygge og føler sig velkomne.
Jeg er naturdagplejer og bruger naturen som det foretrukne læringsrum.

Her hos mig er nøgleordene, tryghed, nærvær og omsorg. Det er vigtigt at børnene føler sig trygge, at de oplever deres voksne som nærværende og til stede i alle situationer - dette er alfa og omega når et barn skal lære.
Vi arbejder med læreplaner og arbejder for at opfylde de aktuelle læringsmål. Vi ser børnene hvor de er og arbejder derfra i læringsrum, der understøtter børnenes læring. Her er kommunens dagplejepædagog en god samarbejdspartner.

Børnenes hverdag


Min hverdag med børnene starter kl. 6.30, hvor det første børn kan komme. Frem til kl. 7.30 bliver børnene tilbudt morgenmad, som oftest består af havregrød og brød.
Når alle børn er kommet kl. 9, går dagens program i gang. Vi spiser formiddagsmad, som består af frugt og lidt brød og herefter er der forskellige aktiviteter.

Jeg er naturdagplejer, Grøn Spire, og derfor foregår de fleste formiddagsaktiviteter udendørs. Vi leger i haven eller vi går på ture, og da jeg bor lige ved siden af skoven, er vi tit afsted her til. Det er god læring for alle aldre og den motoriske kunnen bliver udfordret maksimalt.
Når vi ikke bruger barnevognen til at komme afsted, har vi en Christianiacykel, der bliver brugt flittigt. Cyklen giver os mulighed for at komme lidt længere omkring, som f.eks. med en tur til den skønne sø, Skarridsø.

Naturen kalder på børns bevægelighed og dermed også på deres sanser
Keld Fredens, hjerneforsker og læge


Ca. kl. 11 spiser vi frokost. Vi spiser meget gerne udendørs.  På skovturene har vi tit madpakker med og hvis der er gode lege i gang, bliver børnene tilbudt ”sandwich” eller ”klap-sammen-mad” i haven.

Efter frokost er det tid til en god middagssøvn. Børnene sover i barnevogne eller i shelter udendørs og får lov at sove så længe de kan. Efter middagssøvnen spiser vi eftermiddagsmad, som oftest består af hjemmebagte grovboller.

Når børnene bliver hentet, er der altid tid til en lille snak med forældrene om dagens hændelser.

En gang om ugen går vi i legestue, der er placeret i børnehuset Galaxen i Jyderup. Der mødes vi med andre kolleger og børn og børnene lærer også her deres gæstedagplejer at kende.

Traditioner


Børnenes fødselsdag er en særlig dag. Vi holder fødselsdag om formiddagen og hygger med de lækkerier, børnene har medbragt hjemmefra – oftest boller eller frugt – mens der er lys og flag på bordet. Vi synger naturligvis også fødselsdagssang. Vi kommer også gerne på besøg i barnets hjem.
Til februar holder vi fastelavnsfest, til stor fornøjelse for børnene. Vi bruger julemåneden til at læse julebøger og snakke om jul, ligesom vi synger julesange og hygger os i den søde decembertid.

Forældrene siger om Jette


Rummelig, rolig, kærlig, omsorgsfuld, nærværende, struktureret, konstruktiv, effektiv.

Børn i Jettes dagplejehjem


Bliver også set fra et børneperspektiv
Får altid positiv særbehandling
Får hjemmebag, frisk luft og gode oplevelser på aldersvarende vis
Smager naturen, lytter til naturen, dufter til naturen, mærker naturen
Får beskidt tøj og røde kinder

 

Her bor jeg

Jette Mortensen
Aggersvoldvej 3C
4450 Jyderup
Tlf.: 20 13 12 91

Senest opdateret 07-11-2023