Johanne Frederiksen

Hverdagene er fyldt med leg og læring. Vi skal hygge, lege, opleve, undersøge og så skal vi bare have det rigtig sjovt. Jeg lægger vægt på at sanserne stimuleres og at der er bevægelse hver dag. Velkommen i mit dagplejehjem.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Johanne Frederiksen og er født i 1983. Min kæreste Klaus og jeg har været sammen i 20 år, og flyttede til drømmeboligen i Mørkøv for seks år siden. Her bor vi, sammen med to marsvin, i en gammel, stemningsfuld og idyllisk nedlagt forskole, tegnet af Holbæk-arkitekten Marius Pedersen.

Jeg er uddannet keramisk formgiver fra henholdsvis Designskolen på Bornholm og Designskolen i København. Jeg blev færdiguddannet i 2015 og har siden undervist i keramik på aftenskole. Klaus er uddannet bygningskonstruktør og er ansat i et konsulentfirma, hvor han ofte arbejder hjemmefra.

 

Det særlige ved mit dagplejehjem


Jeg har altid vægtet kreativitet højt i mit liv, og jeg har både gået på Surhs Husholdningsskole, tegneskoler, højskoler og designskolen på Bornholm og i København. At være kreativt tænkende er ikke kun forbeholdt et fag, men alle fag, og strækker samt forgrener sig til mange aspekter af livet.

Udover at vi skal udforske og undersøge materialer, så er det også vigtigt for mig, at der er plads til forskellighed, og at det er helt fint, at man tænker og gør ting på sin egen måde. Jeg bestræber mig på at alle bliver set og hørt, og at skabe trygge rammer, hvor den enkelte kan vokse og udfolde sig på sine egne præmisser. Individet vægtes højt, men det gør fællesskabet også.

Jeg ser naturen som et af de bedste oplevelses - og læringsrum. Derfor er børnene og jeg ude så ofte som muligt. Det kan være på tur eller i haven.
Vi følger med i årstidernes skiften og taler derom - ser, mærker, dufter, lytter og smager (ikke på alt selvfølgelig). I foråret sår og forspirer vi grøntsager og sommerblomster. Henover sommeren holder vi øje med at det vokser, og i efteråret høster vi, spiser og plukker buketter til bordet eller forældrene. Desuden plukker vi også jordbær, ribs, solbær, hindbær, æbler og hvad der nu ellers er, der kan spises.

I haven er der indrettet en legeplads, hvor der ligeledes kan gå mange timer med aktiviteter.

 

Børnenes hverdag


Hverdagene er fyldt med leg og læring. Vi skal hygge, lege, opleve, undersøge og så skal vi bare have det rigtig sjovt. Jeg lægger vægt på at sanserne stimuleres og at der er bevægelse hver dag.

Om morgenen starter vi med morgenmad. Måltidet kan bestå af grød eller hjemmebagt brød. Derefter synger vi sange fra sangkufferten, og så er det tid til leg inde eller ude, alt efter hvad lysten, vejret og årstiden byder.

Det er også om formiddagen vi går på oplevelse i Mørkøv. En gang om ugen besøger vi andre dagplejere i Mørkøv.

Ved 10-tiden får vi et lille mellemmåltid bestående af frugt, og til middag spiser vi frokost. Frokosten vil være varieret, men som regel rugbrødsmadder med forskelligt pålæg og tilbehør. Og så er det tid til at børnene får en middagslur - de sover til de vågner, og så spiser vi eftermiddagsmad.  

 

Fysiske rammer


I huset bruger vi den store entré, toilettet, køkkenet, spisestuen og legeværelset i stueplan. Det er hyggeligt og hjemligt indrettet, og der er både plads til vild leg, stille leg og fordybelse. Udenfor er en del af haven aflukket med indgang/udgang fra den anden entré. Området er indrettet med en fliseterrasse, græs, sandkasse, rutsjebane, gynger og andet legetøj. Desuden er der bede med bærbuske, frugttræer, krydderurter og roser (alt hvad der er plantet i haven, har max stået i 3 år). Her er der plads til at lege, løbe og tumle.

 

Traditioner


Det er vigtigt med mærkedage og højtider. Særligt fødselsdage og jul gør jeg meget ud af. Det enkelte barn skal fejres på fin manér, med fødselsdagsboller og evt. andre godter medbragt hjemmefra, samt balloner, flag, serpentiner og selvfølgelig fødselsdagssange.

Julen er en af mine lidt skøre hobbyer, og er en meget stor begivenhed her i huset. Jeg pynter meget op med julepynt, lyskæder og falske, levende lys. Vi synger julesange, hører julemusik, laver julepynt, bager og jeg fortæller julehistorier. Det er en hyggelig og stemningsfuld tid, i den mørke og kolde vinter.

Her bor jeg

Johanne Frederiksen 
Ibs Huse 6
4440 Mørkøv
Tlf. 61 77 11 59

Senest opdateret 07-11-2023