Lotte Zastrow

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Lotte, jeg er født i 1966 og jeg bor på Mejsevej i Jyderup. Jeg har et par katte. Jeg har 3 voksne børn som alle er flyttet hjemmefra, Carsten, Pia og Daniel. Jeg er mormor/ farmor til 6 børnebørn.
I min fritid laver jeg dukkehuse, knipler og studerer eneagram.
Jeg har været dagplejer siden 1993. Jeg har passet børn siden jeg var 13 år og har altid ønsket at blive dagplejer. Jeg gennem tiden taget en del kurser, bl.a. grundkursus for dagplejere, førstehjælp samt kursus om for tidligt fødte børn og så har jeg taget ICDP uddannelsen.

Det særlige ved mit dagplejehjem


Det er vigtigt for mig, at børnene føler sig trygge og oplever nærvær og omsorg. Det grundlæggende for mig er at se det enkelte barns behov.
Vi går meget i skoven, hvor vi kan bruge alle sanserne og vores kroppe. Her finder vi biller, blade og grene, vi går på balance på væltede træer og giver ænderne mad.
Jeg her en del redskaber til at styrke motorikken med og vi bruger i det hele taget kroppen meget. I forhaven har jeg legehus og en stor sandkasse, lidt græs og et fliseareal der kan leges på. Hvis vi skal spille bold, går vi over på et stort grønt område, der er lige ovre på den anden side vejen.
Vi synger meget og om alt vi kan finde sange om. Jeg har bl.a. en sangkasse fyldt med små dukker og redskaber, som jeg bruger til at symbolisere sangene med. Det kan være den lille hæklede mus kigger frem sammen med små hjemmesyede fingerdukker. Vi krammer meget og børnene lærer at være omsorgsfulde overfor hinanden.

Børnenes hverdag


Vi starter dagen med morgenmad til de børn der kommer tidligt og ikke har spist hjemmefra. Vi laver små aktiviteter såsom at synge, læse eller bare lege, hvis det er det børnene har lyst til. Når alle børn er blevet afleveret, spiser vi frugt og brød. Så synger vi igen, danser, laver gymnastik og giver massage – særligt det sidste er børnene vilde med.

Frokosten spiser vi inde, i forhaven eller i skoven. Vi spiser for det meste rugbrød, men det kan også være lune retter serveret med mælk eller vand.
Herefter er det puttetid og jeg har barnevogne og dyner til alle. Når børnene vågner, får vi igen lidt frugt og brød, og vi leger og synger og læser bøger. Her slutter dagen stille og roligt og børnene bliver hentet efter en god dag.

Fysiske rammer


Jeg har et legeværelse med plads til masser af aktiviteter. Vi bruger også gangen, køkkenet og halvdelen af stuen. Ude har jeg en lukket forhave med legehus og en stor sandkasse, græs og fliser. Jeg er tit på ture i det blå med børnene. Vi er i skoven, men holder også meget af at tage ned forbi stationen og kigge på togene der kører forbi. Indimellem tager jeg børnene med ud at handle ind til det vi skal spise.
En gang om ugen tager vi i legestue i Børnehuset Galaxen, hvor vi hygger os og leger med de andre børn.

Traditioner


I mit dagplejehjem fejrer vi fødselsdag for barnet, ved at synge fødselsdagssang og spise noget lækkert – vi har flag på bordet og en lille gave bliver det også til.
Til jul sker der spændende ting og sager. En lille nisse flytter op på mit loft, og ham kigger vi op til mange gange. Sidste dag inden juleferien sætter vi risengrød op til ham. Når nissen ikke er der, bor der en lille mus på loftet vi kan se til.
Til fastelavn klæder vi os ud og slår katten af tønden. Tønden består af en papirspose i stedet for en almindelig trætønde, for at gøre det lettere for de små hænder at være med.

Her bor jeg

Lotte Zastrow
Mejsevej 3
4450 Jyderup
Tlf.: 28 12 66 58

Senest opdateret 07-11-2023