Pia Scharling

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Vi går i haven og leger, tager i gymnastiksalen, tumler og bruger vores kroppe eller tager på opdagelse i skoven der ligger tæt på mit dagplejehjem.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Pia, er født i 1971 og bor sammen med Kim. Vi er forældre til to voksne drenge, og i efteråret 2021 blev jeg farmor til to skønne drenge. Vi har også en lille hund, der hedder Cocco.

Jeg har været dagplejer siden 1998 her i Jyderup - et job jeg har det super godt med.

Jeg har taget grundkursus for dagplejere, er DGI-certificeret og har kursus i pædagogiske læreplaner, styrkelse af relationskompetencer, børn med særlige behov samt ICDP.

Førstehjælpskursus opdateres vi løbende i.

I min fritid går jeg til vandgymnastik, cykler og nyder lange gåture med hunden. Samvær med familie og venner er også en stor del af mit liv.

 

Det særlige ved mit hjem


Hos mig er det vigtigt at give børnene nærvær, ro og tryghed. Det giver børnene mere overskud til at lære, gå på opdagelse og møde nye udfordringer.

Ligeledes er det vigtigt at tænke krop og bevægelse ind i dagligdagen og at børnene får en masse succesoplevelser, der styrker dem.

Inden børnene starter i børnehave, bruger vi  mange sjove timer på at øve at blive selvhjulpne. Det med selv at tage tøj af og især på, kan være ret svært, men med sjov og tålmodighed, går det hele meget nemmere.

 

Eksempel på børnenes hverdag


Dagen starter stille og roligt med morgenmad til de børn der møder tidligt.

Når alle er mødt, samles vi om bordet til formiddagsmad, sang eller historie.

Herefter går vi enten i haven og leger, går i gymnastiksalen, går/cykler til skoven, eller besøger kollegaer, så jeres barn får mulighed for at lære gæsteplejehjemmet at kende og danne gode, trygge relationer.

Kl 11.00 spiser vi frokost og derefter gøres der klar til middagslur

Kl 12.00 bliver børnene puttet 

Når alle har sovet en dejlig lur, serveres eftermiddagsmaden og derefter fortsætter legen til mor eller far henter.


Mit dagplejehjem er åbent mandag-torsdag fra kl. 06.15 - 16.00 og fredag fra kl. 06.15 - 15.15.

 

Fysiske rammer


Der er masser af plads til leg og udfoldelse i det legeværelse jeg har indrettet i forbindelse med mit køkken/alrum.

Udenfor leger vi i min store have. Her er legehus, sandkasse, rutchebaner, vipper, sansegynge, samt cykler og scootere.

Traditioner


At fejre børnefødselsdag er en vigtig begivenhed. Her sætter jeg flag på bordet og vi synger i fællesskab fødselsdagssang. Vi kommer gerne på fødselsdagsbesøg hos familien om formiddagen, og vil man hellere “dele ud” hos mig, er det også en mulighed. Det er helt op til hver enkelt familie, hvordan en fødselsdag skal fejres. Til jul øver vi julesange, så vi kender dem lidt, når vi skal til juletræsfest, inden vi går på juleferie. Fastelavn holder vi i legestuen og til påske hygger vi med at lave påskepynt.

Her bor jeg

Pia Scharling Jensen
Elmegården 1
4450 Jyderup
Tlf.: 30 63 73 55

Senest opdateret 07-11-2023