Fysiske rammer i Hagested Naturbørnehus

Hagested Naturbørnehus ligger i dejlige naturomgivelser i landsbyen Hagested lidt nord for Holbæk.

I vores umiddelbare nærhed, har vi et stort grønt område med sheltere, klatretårn og stor bålplads. Vi har vores egen lille skov, samt muligheden for at gå tur ned af en smuk markvej ned til frugtplantagen, hvor der er bordbænke sæt. Dette er et dejligt udflugtsmål med madpakker. Vi kan også benytte den nærliggende fodboldbane.

På børnehavens grund har vi en dejlig legeplads, som vi kalder “Haven”. I “Haven”, har vi store skyggefulde træer og buske. Der er forskellige legeredskaber, klatretræer, sandkasse gynger og balancegang. Vi har en dejlig bålplads, som vi bl.a. benytter hver mandag, hvor både børnehaven og vuggestuen får mad lavet på bålet.

Vi har en asfaltgård (gl. skolegård) som vi benytter til mooncar- og cykelkørsel. Her må børnene gerne medbringe deres egne cykler og cykelhjelm.

Vuggestuen har deres egen haven, afskærmet fra Børnehavens. Her har vi har vores egen mini skov (buskads), hvor vi går på opdagelse og finder insekter. Vi arbejder med “fra jord til bord”. Om foråret og sommeren er børnene med til at passe vores højbede, hvor vi har jordbær og krydderurter. Vi lægger kartofler, som børnene er med til at vande, høste og spise. Vi sår også sommerblomster, som lokker insekterne tæt på os.

Vi har en stor sandkasse, legehus, rede gynge og rutsjebane. Vi har løbecykler og scootere, som passer til vuggestue børn.

Ligesom børnehaven, benytter vi også det store grønne område med sheltere, klatretårn og stor bålplads. Vi har sammen med børnehaven lille skov, samt muligheden for at gå tur ned af en smuk markvej ned til frugtplantagen, hvor der er bordbænke sæt. Her går vi gerne tur til med vores medbragte madpakker. Vi kan også benytte den nærliggende fodboldbane.

Vores “have” og nærområde benytter vi hverdag, hele året rundt.

Senest opdateret 01-09-2024