Spring til indhold

Fysiske rammer i Solsikken

I Bevægelseshuset Solsikken er både de indendørs og de udendørs områder indrettet, så der er plads til bevægelse og fysisk udfoldelse.

Legepladsen: I Solsikken har vi en meget stor og indbydende legeplads, som giver mulighed for alle former for fysisk udfoldelse og kreativitet.

Pladsen er indrettet sådan, at børnene overalt har mulighed for at lege i større eller mindre grupper, eller hvis de har behov for det, alene. Der er flere steder med overdækning i form af halvtage og markiser, sådan at der er mulighed for skygge om sommeren, og tørvejr hvis det regner.

Der står borde/bænkesæt under alle halvtage, sådan at vi kan sidde ude og spise på alle årstider. Disse giver dog også anledning til forskellige former for kreativ leg, såsom:
tegne, perler og leg med modellervoks.

Legepladsen består af forskellige læringsmiljøer, nogle der kræver voksen involvering og andre børnene kan benytte selv.

Legehuse: Her kommer børnenes fantasi og kreativitet til udtryk, igennem forskellige lege. Restaurant, bager, butik og fængsel leger børnene i husene her.

Overdækning: Giver børnene frie muligheder til at udforske deres fantasi. Rollespil, junglesti og cirkus er noget af det området bliver brugt til.

Natur: I børnehaven vil vi give plads til fordybelse i naturen, på den måde får børnene en masse sansemæssige oplevelser. Børn er nysgerrige omkring alt hvad der rører sig, og samtidig udvikler det barnets fantasi, selvstændighed og kreativitet.

Bålpladsen: Ved bålpladsen får børnene mulighed for at være med til at bage og lave mad ved bålet og fornemme hyggen omkring bålet.

Hoppepude: Hoppepuden er valgt på grundlag af at den er med til at styrke børnenes motoriske udvikling og appellerer til at alle får rørt sig. (puden vil ikke blive pustet op i frostvejr). Hoppepuden vil være pustet op alle dage hvor vejret tillader det, her får børnene lov til at beholde skoene på.

 

Særligt for vuggestuen: Vuggestuen deler legeplads med dagplejen. På legepladsen er der legehus – gynger – sandkasse – cykelbane - rutchebane – m.m. dette styrker børnenes høre, syns, føle og Vestibulærsans(balance). 

Legepladsen består af forskellige læringsmiljøer, nogle der kræver vokseninvolvering, andre kan børnene selv benytte. I Vuggestuen vil vi give plads til fordybelse i uderummet. På den måde får børnene en masse sansemæssige oplevelser. Børn er nysgerrige omkring alt hvad der rører sig, og samtidig udvikler det barnets fantasi, selvstændighed og kreativitet.Feedback

Sidst opdateret

09.01.2024

Ansvarlig redaktør

Hanne Birgitte Hellisen