Spring til indhold

Skolesamarbejde

Vi har et godt samarbejde med Kildebjergskolen og vores samskabende pædagoger arbejder både i børnehus og skole. Det sikrer den trygge overgang fra børnehavebarn til skoleelev.

Den samskabende pædagog

I Skovvejen har vi samskabende pædagoger ansat i samarbejde med Kildebjergskolen. Den samskabende pædagog har både timer i 0. klasse og i børnehuset, hvor hun er tilknyttet storegruppen/skolegruppen. Dette giver den samskabende indblik i de børn der skal starte i skole, et helt år før de starter. Børnene bliver trygge, da de i forvejen kender den samskabende fra børnehuset, og starter derfor ikke i skole, hvor alt omkring er nyt. Det giver ligeledes den samskabende pædagog et stort indblik i det enkelte barns udvikling og trivsel, og et kendskab til familien inden opstart.

Den samskabende pædagog har et tæt samarbejde med personalet i storegruppen, hvor de i fællesskab planlægger forløb, der giver børnene læring og udvikling. De har fælles fokus på børnenes legerelationer, og støtter op om hvert enkelt barns udvikling, for at gøre hvert enkelt barn skoleklar.

Den samskabende pædagog deltager også i forældresamtaler og andre arrangementer i huset.

Vi tager ofte på skolebesøg, og børnehaveklasselederen kommer også forbi os. 

Video om de gode overgange fra børnehavebarn til skoleelev

Mød pædagogisk leder på Kildebjergskolen, Kenneth Hansen, skoleleder på Kildebjergskolen, Mette Vadsager og pædagogisk leder i Mørkøv Børnehus, Mikkel Bervild til en snak omkring de gode overgange fra børnehavebarn til skoleelev.Feedback

Sidst opdateret

04.01.2023

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen